Senčila

Z našimi okni nazaj k naravi

Ker za naše stranke želimo le najboljše, so senčila za naša okna proizvedena s strani Roletarstva Medle. Pri nakupu novih oken je potrebno predhodno razmišljati tudi o senčenju svetlih prostorov. Ponujamo vam širok izbor senčil. Izbira ustreznega senčila se razlikuje od potreb same gradnje, v kolikor gre za obnovo oziroma adaptacijo je največkrat glavni izbor nadokenska roleta. V kolikor gre za novogradnjo pa so najbolj smiselni podometni sistemi rolet in zunanjih žaluzij. V kolikor pa želite le nekaj dodatnega senčenja, pa je aktualna ponudba notranjih žaluzij in plisejev.

Rolete

Rolete so senčila, ki nam omogočajo zaščito z zunanje strani pred različnimi zunanjimi vplivi in nezaželjenimi pogledi. Z njimi dosežemo popolno zatemnitev prostora, hkrati pa nam nudijo tudi odlično toplotno in zvočno izolacijo. Varujejo nas pred vlomilci (protivlomna zaščita) ter ščitijo pred vdorom nadležnega mrčesa in žuželk v prostor (z integriranim komarnikom v roletni omarici).

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčila, ki so primerne za vgradnjo tako na poslovne kot tudi stanovanjske objekte.
Obstaja več vrst zunanjih žaluzij, ki se razlikujejo glede na vrsto lamel (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm), načinom vgradnje (vidna, podmetna vgradnja), načinom upravljanja (ročno, električno) ter različnimi izvedbami (Krpan, Krater, na žična vodila). Zunanje žaluzije so narejene po najnovenjših smernicah.

Notranje žaluzije

Najbolj klasično notranje senčilo, ki se uporablja že dolgo vrsto let so notranje žaluzije. Največkrat so vgrajene na okno in omogočajo nastavljanje naklona lamel, možno pa jih je tudi dvigniti in spustiti. Tako lahko nastavite kot s katerim preprečite neposredni sončni svetlobi, da bi vas motila.

Komarniki

Komarniki so preprosta in učinkovita rešitev, saj omogočajo dostop svežega zraka, hkrati pa varujejo pred vdorom nadležnega mrčesa in žuželk v prostor tudi pri popolnoma odprtem oknu.

Rešitev pred nadležnim mrčesom in tudi nekaterimi, za zdravje nevarnimi insekti in žuželkami je preprečiti njihov prihod v prostor s komarniki montiranimi na okna ali vrata. Komarniki v treh osnovnih izvedbah so zanesljivi, za okolje neškodljivi in humani in so primerni tako za stanovanjske objekte, kakor tudi za javne prostore in predvsem za prostore, kjer se pripravlja oziroma prodaja hrana in pijača (restavracije, menze, bolnišnice, trgovine s hrano,…).