Glinene strešne kritine Jacobi Walther

Najboljše glinene kritine s kar 50 let garancije!

Zanesljivo pravi strešnik

Jacobi-Walther je podjetje s kar 160-letno tradicijo izdelovanja glinene strešne kritine, ki spada med najmočnejše in najkvalitetnejše proizvajalce na trgu. Ponašajo se z izdelki, ki so tako individualni kot njihovi kupci. Povezuje jih glina in izdelek najvišje kakovosti.

V treh korakih do vrhunskega izdelka

Glina

Naša visokokakovostna glina je naša največja prednost. Njena trdnost je osnova za dolgo življenjsko dobo naših izdelkov.

Voda

Njena glavna funkcija je, da glina postane voljna za oblikovanje, optimalno premešana in omogoča dihanje strešnika.

Ogenj

V do 130 metrskih pečeh se na 1000°C ustvari neverjetna trdota opeke, prav tako pa se telesa nanešenih barv neločljivo povežejo s samo površino opeke.

Nanosi in barve strešnikov

Zakaj so nekateri strešniki matirani, drugi pa briljantno sijajni? Kakšne so prednosti glazur? In kaj pravzaprav so dušene opeke?

Naravno rdeča engoba
V standardni obliki prejmete klasično žgano glino kot naravni izdelek, brez zaščite. Strehe so s takšnimi strešniki pokrite že stoletja.

Večbarvna engoba
Prava izbira za unikatne projekte in izbrane spomeniškovarstvene projekte. Vsak strešnik je unikaten in šele z interakcijo strešnikov na strehi se razkrije poseben učinek večbarvnih glinenih strešnikov.

Plemenite engobe
S plemenitimi ali žlahtnimi engobami dobimo opeko, ki je prekrita s 40 do 80μm tanko plastjo steklenih vlaken. Njihova prednost je večja trdnost in žlahten videz.

“Brillianz” glazure
Strešniki prekriti z briljantnimi glazurami navdušujejo s svojo bleščečo površino in so odlična zaščita pred kopičenjem alg in lišajev. Vaša streha bo desetletja izgledala kot nova.

Avantgarde” glazure
Omogočajo tako svetleč kot mat efekt strešnika. Takšna vrsta glazure nudi največjo možno trdnost in sijaj. Glazure, ki se bodo s svojo svetlečo površino izgled ohranile desetletja.

Posebne serije
Strešniki, ki so barvani v masi imajo prednost v tem, da jih ob rezanju ni potrebno naknadno barvati. Odlični so za spomeniškovarstvene objekte.

Svojo kvaliteto jamčijo s kar 50 letno garancijo na vse svoje izdelke!

Med več kot 50 različnimi barvami izberite svoj sanjski strešnik.